Nya Samsung Galaxy Note 4 | Allt om mobiltelefoni

Allt om mobiltelefoni

Annons

Nya Samsung Galaxy Note 4

Det finns telefoner, och det finns phablets. iPhone 6 Plus och Samsung Galaxy Note 4 är de två främsta stora telefoner på marknaden idag. Men trots liknande storlekar, erbjuder de två väldigt, väldigt olika erfarenheter. iPhone 6 Plus känns som en uppförstorad iPhone. Samsung Galaxy Note 4 känns som en liten tablet. Det är en annan användning och är för en annan publik. Vilken som är rätt för dig beror mycket på vem du är.

note-4

Samsung Galaxy Note 4 är en solid, mogen enhet. Samsung har obevekligt förfinat den. Chassit är stort, det har en metallram och texturerat tillbaka ger det intrycket av ett verktyg, medan vissa tidigare versioner (och vissa av Samsungs nuvarande telefoner) känns mer som leksaker. Kamerorna är fantastiska, både på fram och bak. Den har en snabb slutare, och fungerar bra i alla typer av ljusförhållanden. Batteriet är häpnadsväckande. Vi körde det i mer än 24 timmar innan den gick in i en låg effekt batterisparläge (mer om detta i lite). Och Super AMOLED skärmen är en fröjd att titta på-särskilt för video. Vi använde även S-Pen. S-Pen! Allvarligt, har en integrerad penna är ganska cool på en stor stor ol ‘luren. Även Samsungs normalt irriterande UI kände dämpad under de vidöppna utrymmen i not 4.

En av de bästa funktionerna är den briljant ljus och levande återgivning. Det såg fantastiskt när vi körde video på den, och var verkligen våra önskemål när du tittar på en live-strömmande fotbollsmatch via CBS Sports appen sida vid sida med iPhone 6 Plus. Men när man tittar på stillbilder, färger verkade alltför ljust, och nästan för levande. Jag skulle inte gå så långt som att kalla det en fabläs, dock. Displayen är utmärkt övergripande.

Samsung Galaxy Note 4 är också för selfies. Den har en 3,7-megapixel främre kameran som låter dig ta en bild genom att placera fingret över en sensor på baksidan (en optisk pulsgivare som även kan skicka data till sin S-Health app). Det har också något som kallas bred selfie läge, där du kan vrida telefonen efter knäppa en bild på din rånar för en vidvinkel skott av de saker omkring dig. Sensorn slutaren inte fungerade mycket väl. Jag var ofta inte kan faktiskt utlösa den. Du kan också blanda en selfie skjuten av inramning där du vill vara med den främre kameran, sedan vänder den och ta ett ännu bredare vinkel sköt med den bakre 16-megapixelkamera. Telefonen avger en signal när du rada upp det rätt. Är allt detta ljud förvirrande? Det är! Jag kunde inte göra krona eller klave av den.

Dock var detta en sällsynt miss. Speciellt med tanke på att kamerorna själva-särskilt tillbaka en som har optisk bildstabilisering-verkar oförmögna att ta dåliga bilder. Flera andra Samsung-specifika funktioner inkluderar en en hand-läge som låter dig krympa fönster (du måste aktivera det i inställningarna) och en multi-fönstervy som låter dig, säg, titta på ett spel levande och även twittra om det. Vägen fönster krymper på Not 4 verkar vara ett bättre sätt att använda en stor telefon med en hand än iOS metoden bara släppa fönstret till botten av skärmen. Istället Samsung faktiskt minskar storleken på fönstret på enheten, och tar den till kanten av skärmen så att du kan komma åt det med ditt kort lite knubbiga tumme.

S-Pen var särskilt stor. Och se, jag är en penna skeptiker, men not 4 har mig halv övertygad. Till att börja med, gömmer undan den perfekt. Du kan plocka upp den här enheten, fiol med det, och aldrig inse att S-Pen är inbäddat. Men jag hittade verkligen det lämpligt … för det mesta. Den tryckkänsliga pennan gör ett bra jobb med anteckningar via en åtgärdsmeny som dyker upp när du tar bort det från kroppen och håll den över skärmen. Jag fann det lättare att göra saker som krafsa ner ett telefonnummer eller en e-postadress på detta sätt än genom bränning upp tangentbordet. Du kan lämna dessa små anteckningar, som ser ut som post-its, på skärmen. Du kan också skicka data (t.ex. ett telefonnummer) för att andra program (som din dialer). Det är ganska stor. Men S-Pen kan också vara wonkish när du använder den i appar. Det kraschade på mig några gånger, och det är jobbigt att gå tillbaka till tangentbordet.

Ändå ger S-Pen enheten dess verkliga smak, som är mer produktivitetsinriktat än selfie-centrerad. När man ser på det i kombination med saker som multi-tasking, det är helt klart en fungerande enhet. Det är chefen phablet.

Det finns andra sätt detta är uppenbart för. Framför allt i sin fantastiska batteritid. Vi sprang telefonen i vad som var en relativt normal mode-running apps för e-post, surfa, videouppspelning, kamera, och sociala medier-i 27 timmar innan den bytte till Ultra Energisparläge. Detta skymmer skärmen och kopplar den till svartvitt, stänger av alla icke väsentliga program och förhindrar program från att köras i bakgrunden. Vid den tidpunkten, med 15 procent batteritid kvar, rapporterade den telefon som man kunde driva i ytterligare två och en halv dag. (Vi hade inte tillräckligt med tid att testa det påståendet.)

Galaxy Note 4 är en stor enhet. Medan vi fortfarande förbryllad över vissa av Samsungs beslut-programvaran så det ordnar inställningar, vilket verkar utformad för att hindra dig från att hitta det du letar efter, eller att byta layout på knapparna för alla appar och tillbaka från det sätt de normalt placeras på en Android hemma rad-hårdvaran och övergripande erfarenhet är flaggskeppet-värdig. Ännu mer än 6 Plus, verkligen känns detta som en hybrid av en tablett och telefon. Det är en anordning för att få saker gjorda, i en anmärkningsvärd sätt.

Du kan också läsa recensionen för Samsung Galaxy S4 på IDG:
http://m3.idg.se/2.1022/1.581696/vi-klammer-pa-besten-samsung-galaxy-note-4

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats